Wednesday, December 28, 2011

WEDDING- IQBAL & SITI



hi . hello . assalamualaikum . sorry dah lama x update blog sbb x tau mende nak update . hihihi . harini aku nak share sikit pasal experience aku buat wedding job . Wedding kali ni aku jadi first man tauu... sbb slama ni aku just jadi scnd man (backup IRFAN IBRAHIM jee..) Tapi kali ni aku jadi first man . Pagi tu mmg nervous, tapi bila aku shoot aku x fikir apa haha memang best :D
SO SEPERTI BIASA AKU MESTI AKAN SHARE GAMBAR DENGAN KORANG. PEACE !





































SORRY GAMBAR X TERATUR . HEEE~
SILA KOMEN JIKA ADA TERSALAH APA2 SUPAYA GAMBAR AKU BOLEH DIPERBAIKI LAGI . ASSALAMUALAIKUM .
P/S: CLICK GAMBAR UNTUK BESAR

Saturday, December 3, 2011

POP ART

Assalamualaikum , korang sihat? okay mcm biasa, harini nak kongsi sikit karya aku yg latest iaitu "POP ART" . "nak buat pop art ni mmg sng, tp kalau korg tersilap sikit, mmg nampak mcm korang buat guna paint je" . itu la yg dikatakan oleh akies :) 100% aku setuju ckp kat dia, sbb first try aku buat pop art ni, mmg nmpk mcm guna paint :/ erkk... HAHA . okay, sebelom aku tunjuk kat kome aku punya hasil, aku nak tanya kome.. kome tau ke idok pop art tu ape? hahah . okay la mungkin ko tgk gamba aku, kome mungkin dpt tau apa itu pop art :P heee..


FIRST TRY:-


mmg nampak mcm guna paint kan? hahaha





SECOND TRY, OKAY SKET KOT :-



hehe, amacam? okay x.. mood aku arini retro/vintage :D





Gamba ni paling aku suka.. bukan sbb pompuan tu seksi okay . haha . tapi sbb nampak sgt
ke-vintage-an tuu.. hahaha




ni gamba yg terakhir . peace




Okay, jika ada kekurangan tolong betulkan ye, assalamualaikum . and and and.. kalau korang perasan kat setiap gamba ada aku letak efan photo since 1975 kan? itu sebenrnya auta semata2... sebanrnya since 2009 :) aku tulis since 1975 sbb gamba yg aku tunjuk kan vintage, so saje try letak 1975 untuk menambah ke-vintage-an tu.. hahahah . assalamualaikum :)

Friday, December 2, 2011

SESI TRIAL PEMAIN IMPORT PERAK

assalamualaikum, harini bukan nak share psl arts aku, tp arini aku just nak share video trial pemain import perak untuk season depan :) Baju deme style gak mmg PERGGGHHHH.. hehe
tu je nak share.. assalamualaikum .

video


source: youtube-jejaka sembur (PAKCU VIDEO)

Sunday, November 27, 2011

PHOTOGRAPHIC WORKSHOP BY AKIES WONG!


Well hello and assalamualaikum! today nak share psl aku join photographic worksop by akies wong suwalondeyh . hehe :)
Okay, kelas ni dijalankan selama 2 hari: pada hari sabtu (26 nov 11) and ahd (27 nov 11) . Antara yg join workshop nii:

- LUTFI DZOLMI
- IRFAN AZHIM
- AKID BEREXPERIMENTASI
- DYN INTEREST
- AMIR BANIN (PENANG MAIIIII !!!!!)


Okay, before kome nak tgk hasil2 aku yg tidak seberapa, kite kasi tgk dulu salah satu poster workshop ni :)




Okay, meh aku story sikit.. on the first day, kitorg blaja psl photography . Mmg korg selalu dengar perkataan "PHOTOGRAPHY" . Tapi kalau aku tanya korang, apa itu photography.. agak2 korang boleh jawab? haaa... pastu kitorang belaja organ camera.. Korang yg ada camera DSLR ni, main shoot je gamba.. tpi kome sendiri tak tau apa ada dalam body korg. betoll? itu nama nya "U ARE NOT A PHOTOGRAPHER, U JUST HAVE AN OVER PRICE CAMERA " .
Pastu kiotrang blaja mcm mana nak framing gambar dengan betol, pemilihan bground yg tempat, dan lain2 . DAN yg paling penting kitorang blaja strobist aka creative lighting system (CLS) . Talent time siang kite pakai talent budak nama dia Raudhah . Best dah best dah, tp dia xnk senyum, sbb korg pon phm, budak lg bhaiii.. Talent mlm kite tuka-tuka mana yg ada :)


On the second day, kitorang blaja edit gambo . mcmana nak buat mata, kurus kan sikit model, clean kan muka dan byk lagi . YANG paling penting kitorang belajar mcm mana nak buat gamba nmpak dave hill :)


So, dah penat baca? Dah sedia nak gelak tgk gamba aku? okay jom kira 1..2...3...

1- DAVE HILL


Ni namanya dave hill . ni kire karya awal dave hill aku la... ni lah dia LUTFI DZOLMI . nak camera apa je, ckp je kat aku . boleh bg harge kauu punya :)





Mungkin gamba kat ats korg x nmpk kot apa effect dia.. so boleh tgk gamba ni .
*click gamba untuk besar





Ni pon sama . gamba aku mesti ada, kalau x nangis wooo
*click gamba untuk besar






Haaa, gamba ni besa sket :)





wooohooo




2- BERMAIN DENGAN TONE / LAIN2...




Shot kat mata . and ada main tone sikit2 :)





potrait of Raudhah . BnW + Vintage tone





tu diaaaa, Lutfi Dzolmi . Ada mcm gamba 30-an x? haha . Main tone + BnW + Grain/noise






Nak tau, ni lah dia akies! gamba ni aku main dave hill sikit2 . pastu letak ayt kat ats tu . Ada nampak mcm novel? hahaha





Okay so tu je dari aku . harap korang yg lebih mahir dpt memperbetulkan aku jika aku ada salah . Supaya, karya aku yg akn dtg akn jadi lebih cun! hehe . And, and sebelom aku berundur, aku nak cite time first day punya class (malam) Kukubesi pon dtg tauu . aku siap mintak sign lagi tuuu . hahaha . So, jom tgk group photo kitorang and gamba aku bersama KB :) Assalamualaikum .




Ni group photo sebelah petang . From left : Akies, Ajib, Dyn interest, Amir banin, Akid berexperimentasi, Irfan Azhim, Lutfi Dzolmi





Group photo time malam . From left: Irfan azhim, Yarn, Lutfi Dzolmi, KUKU BESI! , Amir bainin, Akid berexperimentasi, Tikush . yang duduku dari kiri: Ajib, Akies







Tgh mintak sign ni . wooohooooo .







"IRFAN, THANKS FOR SUPPORT . SELAMAT MAJU JAYA . 26/11/11"




Saturday, November 19, 2011

MENGISI MASA LAPANG

Hey hello and assalamualaikum :) harini nak share psl apa yg aku isi masa cuti aku ni.. Okay untuk first week ni, aku mengisi dengan bermain photoshop je, kebetulan Silver State Ultras (SSU) ada wat contest design baju SSU, spe menang design dia akn terpilih dan dpt satu baju free :D okay so aku design la beberapa design . Cara nak undi design2 tu: 1) join group ni-http://www.facebook.com/groups/silverstateultras/ 2) pilih design and like!





Okay, ni first design, aku tau buruk -.-





Design yang kedua, ada brader ckp "best, boleh diketengahkan" woohoooo!





Design yang ketiga, aku paling suka yg ni, ramai vote yg ni, korg pon suka? apa laga, vote la.. heee~





Ni pon aku suka jugak! tapi sikit je yg vote walaupun ada otai yg cakap "naisss"






ni last, mmg dah xde idea, tp nak buat gak :D HAHA





*okay, tu je nak share harini, kalo korg suka mana2 design kat ats, jgn lupa vote! bye