Saturday, April 14, 2012

LIGA BOLA SEPAK KPM PERAK VS PERLIS (U-14) AND (U-17)

Oh, hai. assalamualaikum . Seperti dijanjikan, aku akan share gambar perak vs perlis .. Under 14 Perak menang 3-0, Under17 Perak kalah 3-2 .. Gear yang aku gunakan Nikon D80 + 55-200mm . Have fun! 


U-14




GOAL!






GOAL!






GOOD ..













PLAYER PERLIS













KEJO YOB KEJO SAMPEI DEME MANGKOR, UDOH DEME MANGKOR, BARU DEME SEDO!






GASAK YOB GASAK!



























KORANG KENAL? HANYA SESETENGAH ORG SAJA YG KENAL






U-17




KEJO YOB KEJO






GASAK YOB GASAK, BIO LUTUT KENDO, ASEIKAN MENANG






THROW IN






PLAYER PERLIS






PERKARA BIASA..













AHMAD FARIS






AHMAD FARIS






KELAM KABUT














GASAK SAMPEI LUTUT KENDO












FOCUS






CORNER KICK







FARIS ARIFFIN.







PERAK UNDER 17






LAGU NEGERI PERAK





NAK AMEK GAMBAR CAKAP!! JANGAN MAIN CURI! NAK CURI? TANGGUNG SENDIRI NNT DIAKHIRAT. HEHE :D

PHOTO OF THE DAY (8)


FRESH DARI CAMERA.  GEAR DIGUNAKAN- D80+55-200mm

Sunday, April 8, 2012

THE KEKACANG!

Assalamualaikum semua pembaca blog efanphoto! today nak share sesuatu benda yg bagi orang biasa je yg jarang dibuat orang . hehe.. iaitu aku nak share gambar aku shoot beberapa jenis kacang!  actually td ayah aku pegi beli kacang-kacang ni.. aku bosan, aku terus shoot . Okay aku tau kome malas baca, okay have fun tgk gambar2 kacang yg x seberapa ni :)






MY FAVOURITE, KACANG BANTAL






AKU TAK TAHU APA NAMA KACANG NI, AKU PANGGIL KACANG BULAT KUNING JE..






KACANG PAGODA, MENYAKIT KAN GIGI.. HAHAHA






KACANG MARUKU, KE MURUKU?





p/s: kepada brother2 yg dah ada experience untuk shoot makanan/ product , jika aku ada salah. tolong comment thankssss....
and sorry, terpaksa letak water mark besar2.. takut ada org curi. Sebab org skang ni suka curi art work photog, pastu deme ckp tu art work deme.. puiih! byee..

Monday, April 2, 2012

LIGA BOLA SEPAK KPM PERAK VS S'WAK (U-17)

Assalamualaikum semua! today just nak share gambar2 yg aku tangkap masa perak vs s'wak (liga kpm) . FYI, aku kira official photog untuk perak :)  time ni Perak kalah dgn s'wak 1-0 di tempat sendiri..





FIRST TEAM






PEMAIN SUB






AHMAD FARIS!

































WHAT'S ON YOUR MIND?






WHAT'S ON YOUR MIND?






YELLOW CARD






INJURED






MAIN RUGBY KE APA NI? HAHA




p/s: gear yg aku gunakan : Nikon D50 + 55-200
Okay tu je nak share.. nak tgk lg? tunggu next match.. tu pon kalau aku duty :) assalamualaikum.