Wednesday, May 2, 2012

HEY, IT'S A LOMOGRAPHY!

Assalamualaikum, and hai semua ! sihat? hehe.. harini aku seronok sebab? first time gambar yg aku snap guna camera lomo menjadi! . Act, sebelom ni dah penah try 3 roll, tapi semua roll x menjadi.. habis duit je. Puiiihh! hahaha.. bila dah jadi tu, saja2 bulan 11 tahun lepas beli satu lagi film.. pastu snap sana-sini.. pastu baru semalam (1/5/2012) aku develop film tu.. hahah. bapak lama kan?

Okay dah aku x mau tulis panjang2 .. nnt korang pon malas baca kan? hahah so usha  la gamba aku . Kepada brother2 yg dah ada experience psl lomo ni, tolong le komen apa yg salah . Sila turunkan ilmu, jangan kedekut! hahahah






OKAY, NOTHING SPECIAL KAT GAMBAR NI.. AND AKU RASA TIADA UNSUR SENI PON KAT GAMBAR NI, SAJA JE UP.. EXCTED PUNYA PASAL. HIHIHI






OUT OF FOCUS.






SHAKING, BIASA LAH INDOOR .  






CAM-WHORE ! HAHAHHA






FAVOURITE PICTURE BROOOOO!







ALAMAK.. LGHT LEAK DIA OVER LA! 






LIGHT LEAK OVER!, KALAU X DAH COMEL DAH GAMBAR NII






OOPPS, SORRY SISTA! TERPAKSA CURI BARANG KO UNTUK BUAT PHOTOGRAPHY :) HAHA






LIGHT LEAK YANG MENYIBUK!






MY SISTA! 






JEJANTAS KAT MC'D PEKAN IPOH






JEJANTAS






HEHEHE.. KESIAN DIA DIPAKSA AKU! WAKAKA






MY FAV PICTURE






SAJE TEST STREET CANDID GUNA LOMO :P






AKU PON MENGIDAM JUGA NAK BERGAMBAR GUNA LOMO






FAV PICTURE






FAV PICTURE






FAV PICTURE 






IPOH OLD TOWN . I LOIIKEE.... SORRY LIGHT LEAK MENYIBUK .




Okay guys, tu je gamba yg aku nak share.. sila komen dan sila turun ilmu anda! kerana aku tersgtlah newbie psl lomo ni .  and yes! baru aku ingat , camera yang aku pakai ialah yashica fx-7 kepunyaan bapak aku . Camera tu menjadi hak milik aku sekarang . Nak bukti ni bapak aku punya?




NI MAKAN DIA! HAHAHAHAHHAHA

7 comments:

Anonymous said...

cantik gambar. keep it up bro. tapi better guna istilah analog daripada lomo sebab lomography ni brand pengeluar toycam atau kamera lomo yang famous tu. Memandangkan awak guna yashica fx7 kan. slr dengan camera lomo x sama. tp both of them are analog camera. just my 2 cents. peace yo

Anonymous said...

Sayaa rasaaa gambar awak niee semuanya cantik ! Saya suka tengokk ! Sbenarnya light tu tak meniyibuk pon , malah dia mencantikkan lagy gambar :) Keep it up man
-Adib-

Anonymous said...

Sayaa rasaaa gambar awak niee semuanya cantik ! Saya suka tengokk ! Sbenarnya light tu tak meniyibuk pon , malah dia mencantikkan lagy gambar :) Keep it up man
-Adib-

IRFAN AZHIM ZULKIFLI said...

anonymous 1 - ohhh..yeke, baru tau.. thanks bro/sis ! masih baru dan masih merangkak pasal ni :)

IRFAN AZHIM ZULKIFLI said...

anonymous 2- haii adib! thanks sebab puji gambar :) light leak tu mmg cantik kadang2.. tapi kalau dia over sgt, ia mencacatkan gamba sebenarnya.. itu pandangan aku laa.. peace :)

fathin zulkifli said...

Wakakaka. kay lawaaa =p jadi gak at last :)

IRFAN AZHIM ZULKIFLI said...

@fathin zulkifli: tgh tunggu duit untuk beli satu lagi roll :)