Friday, July 27, 2012

EXPERIMENT BEDAH-MEMBEDAH :)

Assalamualaikum. Okay, harini aku just nak share gamabr dan pengalaman aku bedah katak.. Pengalaman yg sgt best walaupun aku geli kat katak.. Katak yg dibedah tu sugan yg bwk.. kalau nak harap aku yg bwk mmg x la! okay..  Gear yg aku pakai untuk tgkp gmbr semua ni ialah Nikon D70s+18-70. Sebelum itu, aku nak mintak maaf sbb kalau gambar x begitu cantik sbb saku dah lama x main camera, so agak kekok untuk setting camera. Cikgu aku cakap, group aku punya kerja paling kemas! Okay cerita nya bermulaa beginiii chiiiiiinnngggg!

Pagi tu kitorg letak katak2 tu kat lab bio.. then belajar subj. lain dulu bla bla bla.. pastu lepas rehat subj. bio.. Tapi, Sebelum cikgu masuk lab, aku sempat tgkp gambar dulu :P




 Grasshopper yg akan dibedah oleh group hanan





 Sempat lg bergambar :P





Okay dah, lepas dah bergambar dgn grasshopper tu, cikgu pn masuk lab.. cikgu bagi intro sikit2 then cikgu suruh masuk kan katak2 ke dalam baldi serta masukkan chloroform untuk pengsankan katak2 td tu..





 Yang berani pgg katak hanya beberapa org je, yg lain tu termasuk aku jerit je kejenya.. hahahah serius aku ckp, aku geli gila tambah2 sugan pulak troll aku.. babun kau!




Okay, lepas tu, cikgu bagi instruction untuk bedah katak ni semua.. perasaan takut pun ada.. geli doh
















Okay, Sebelum bedah katak, group yg bwk ikan deme bedah dikan dulu.. sbb cikgu ckp katak2 td  x pengsan lagi.. so aku just usha diorg bedah ikan :)





 Abg tough

















 Nama dia mus, dia tutup hidung dia sbb dia x thn bau ikan sbb dia seekor kucing





 mereka sedang memengsankan grasshopper itu










Lepas dah bedah ikan, cikgu suruh ambil katak masing2.. and bedah! time ni aku lari keluar lab. geli gila!





 Sugan pegang katak!





 yucks!





 Tangkap gambar kat luar jap..gelikan?




Pastu, kami pon setting lah katak tu ats tray yg disediakan.. dan pembedahan pn bermula! mula2 aku takut and geli la  jugak, tp dsbbkan experience, aku just bedah je!











 Cikgu harizul bagi tunjuk ajar





 Gaya nak pro!





 Dhanaraj!





 Cikgu practical(cikgu azlin) tgh usha2 hasil kami





 candid?!

















 Aku berpeluh, then nurse aku tlg lapkan peluh

















 Group mus habis dulu, sbb deme kata diorg buat kasar2.. group aku paling cermat





 Group perempuan





 Finally, siap jugak group aku punya pembedahan!





 Group photo





 ni usus katak group raja, deme buat lagi x berhati perut. hahaha.. lepas dah bukak badan katak.. deme cincang jantung and apa yg ada kat katak tu..





 Group photo again!





 First time pegang katak! senyum pn dah x ikhlas




Okay, lepas habis pembedahan.. kami ke mkmal physics.. penat gila doh, dah lah puasa!





 Aku tertido di makmal physics!





 Mus <3 EKEH





 Hobi dhana!





 Promote blog aku! tgk muka aku, nak senyum pun dah x larat dah..



p/s: THANKS TO PUTERI IZAIREEN SBB TOLONG TGKPKAN GAMBAR NI SEMUA..







*sementara itu, ada request dari adib

No comments: