Saturday, April 20, 2013

SCHOOL TRIP TO PENANG




Hai assalamualaikum too al readers! dah lama aku tak update blog ni woi. dah berhabuk.. maklumlahh busy study, nak spm la katakan. 'study' la sangat lol! 

okay dipendekkan cerita cuti seminggu bulan 3 haritu kitorang ke penang. lawatan sekolah. tahun lepas ke melaka. ingat lagi? ( http://efanphoto.blogspot.com/2012/06/school-trip-to-melaka.html )

okay. firstly mcm biasa pagi2 dah kumpul kat sekolah. sementara tunggu bas kami minum2 dulu.. lepak2 sembang2 dll.. trip thun ni tak best sgt sbb tak byk member tp apedehall kasi redah je. 





apabila dah masuk bas, baca doa semua.. terus camwhore laaa! hahahah




first destination kitorang kat muzium perang. kitorang ingat muzium ni bodoh2 jeee just tgk2 patung semua tapi....





me and calven. sebelum masuk muzium






group photo.. kitorang fikir biasa je laa muzium nii sbb mula2 tgk2 barang2 mcm ni je..






adib, aku, kamal, awe






lepas tgk bnde2 mcm td... dia suruh try masuk terowong kecik ni. perghhh extreme doh muzium ni.. tak tipuu. ingat kan just tgk2 patung2 semua.. last2 kene merangkak terowong kecik ni laaa apelaaa.. mmg berpeluh gila la..






bukan merangkak kat terowong kecik jee.. tapi kene panjat tangga laa dah la aku pakai seluar putih nasib tak kotor. hehe






ni lah tangga tu












group photo again.. time ni semua dah berpeluh dahhh.. actually kat sini ada buaian tayar tauu.. diorg ni semua gi naik ramai2 habis roboh buaian tu hahahahah 






HEIL HITLER!






bukti yang muzium ni extreme!






ni tempat pancung kepala..sape iman tak kuat mula la rasa macam2. haha















haaa yang ni bilik merogol. jahat betul!






Nithiya-adib-zahr-awe-aisa-aku-mus















Terowong lagi..korg boleh tgk tinggi dia tinggi mana je terowong ni.. siapa yang tinggi mmg sakit belakang. penat tunduk. lain laa zahir, steady je jalan. lol













group photo ala hitler







adib







hey, its me!






abang zahir!






apabilah keeper bertukar menjadi askar.






ni askar zaman bila? sejak bila askar minum 100 plus. hahahahah




okay habis jalan2 kat muzium tu.. kitorang bergerak ke universiti ape tah untuk lunch.. mmg dalam bas semua orang penat habis.. semua bukak baju . heheh berpeluh jgn ckp laaaa..







LUNCH






lepas lunch kami bergerak ke hotel... tgk kamal perangai betl dia ni!






camwhore itu wajib!




lepas sampai hotel..kami siap2, mandi semua then bergerak ke tempat seterusnya..





di hotel. PHOTOGEDIK.






ni baju 5sc2 kami.. semua berpakat pakai baju sama.. kelas lain yang takde baju tu jeling2 je hahahahah












act, kitorang ke sungai ap tah nama dia.. pastu masuk2 pintu ada cafe ni.. KESIAN cafe. kenapa kesian cafe? hmm entah laaa






calvenn, awe, aku, nithiya, adib.. * air cetek












calvenn, hilman, haziq, sugan, aisa, zahir, awe, aqil, mus, adib, nithiya, aku, kamal




sebenarnya mengikut jadual.. kami tak ke pantai. tapi disebabkan sugai tu air cetek, orang pun ramai.. so kitorang ke pantai ;) sebut pasal pantai teringat la pulak lagu pop yeh yeh.. ada dua lagu// 1) di tepi pantai yang indahh.. ku duduk seorang diri, suasanaaaa sepiii
2) mari kawan2 ku semuanya ke pantaii.. menghibur kan hati yang sedang laraaa..

dah dah abaikan,. jom tgk gambar






macam biasala.. sampai2 je mesti group photo












adib sorang je mandi.. kalau nak tauu adib ni buas orang nye. jangan berkawan dengan dia.. nanti dia kokak baru tau!






adib ditanam.. ada seorang pak arab tu teruja sampai nak tgkp gmbr sekali. ehhe























dah malam...







lepas habis lepak kat pantai kitorang ke hotel untuk bersiap.. sampai2 bilik je ada benda pelik berlaku... ingat kan kesilapan kami, tapi balik ipoh baru tauu ceritanyaaa... hmm takut gakk






lepas bersiap. btw, belakang tu kubur tauuu.. haaaa so faham2 la




aktiviti malam.. lepak kat gurney drive ke ape tahh nama tempat tu yang ada rojak pasembor semua tu.. aku sebenarnyaa simpati kat kawan2 aku yg tk pernah mkn kat sini sbb kene ketuk harga tinggi dan dapat makanan sikit.. terus diorg takde mood. hahaha aku lek jee sebab dah tau.lepas dah fed up lepak tepi pantai tgk org memancing,. lepastu bosan jalan2 gi naik beca, lepak padang depan tu n mcm2 lagi..












lepak busking dgn cikgu and the girlsss..




lepas dah lepak, main gitar, nyanyi lagu.. kitorang pun balik ke hotel.. malam tu cadangnya ramai2 nak berkumpul kat bilik kitorang nak cerita hantu and try buat bloody marry,, tapi tetiba meremang bulu roma.. hahahahahah pastu dan dan laa hujan lebat kau2.. mmg tak berani laaa... so diorg semua balik bilik masing2... lepastu kitorang just tgk2 tv, minum and semua.. tu pastu semua lepak atas katil. aku and mus time tuuu ape lagi akeyyy laaa. hahahaahahh tp kita ada jugak cerita hantu sikit2...






keesokan paginyaa.. semua bersiap2.. tapi sebelum tuu semua lepak makan kedai mamak belakag hotel.




pastu, next destination kitorang ke bukit bendera.. terkejut dohh diorang dah improve gilaaa diorg punya kereta nak naik ke bukit tu.. ye laa dulu panas takde air cond semua... skang dahh ada aircond and lebih selesa.. kat ats bukit tu kitorang lepak.. pastu naik kereta battery abg tu bwk jalan2 sekitar bukit tu.. sejuk weh. pastu ada pertunjukan ular..






time tunggu turn nak masuk dalam kereta nak ke bukit..






tengah beratur..






hot la konon? puihhh






dalam kereta tuu.. seee dah maju kan? ada aircond tuuu






cool kan gambar ni? kabus wooo






ni la kereta battery yg aku maksud kan.. ala2 beca






gamabr fav niii ;)






rare!






titi nak tak boleh guna sebab dah reput katanya.



okay, lepas dah puas lepak kat atas bukit.. kitorang gi isi perut kat restoran nasi kandar.. tapi ada yang tak makan sebab tertidur. waaaa T.T ... lepas settle makan kitorang gerak ke queensbay.. sampai kat queensbay memang tak cakap banyakk laa terus cari restoran.. lapar woii dah la melepas nasi kandar. lepas makan kitorang window shopping.. jalan punya jalan sampai berpecah dah yg tinggal aku n kamal.. puas cari diorg last2 terjumpa diorg  kat ats sekali.. rupanya diorg tgk wayang -.- dannn diorg tak megajak. hahahah so yg tak tgk wayang aku, kamal, natrisya, nabila, and afrina. blergghh soo terpaksa jeajalan ngan diorg.






makan kat subway.. aku dua kali tambah woii!








junior main roller blade






 budak2 form 2



so, aku nak cakap trip ni tersangat lah best walaupun dah jejak kaki kat bumi penang ni banyak kali dahh.. tapi bila pergi dengan kawan lain rasanya,, tambah2 lagi tahun last ni kan? mmg jadi kenangan yang sangat best sebab lepak sama2, menyanyi lagu sama2, jalan2 dengan junior, buat harlem shake dalam bas, anddd banyak lagii laa.. so aku nak cakap terima kasih sangat2 kat semua kawan yang aku ada sekarang nii sebab tanpa korang hidup mungkin lonely gilaaa.. memang aku sayang korang weh.. tambah2 kita ni ada semangat brother hood ;) jyeahhhh!
so itu je untuk post kali ni. byee











No comments: